Svampede Grøntsagsfladbrød

SVAMPEDE GRØNTSAGSFLADBRØD

Svampede og flade brød på blot 3 ingredienser! Der er absolut ingen undskyldninger for ikke at have disse skønne fladbrød liggende som fast inventar i sit køleskab! De er nemlig så simple at bikse sammen, kræver intet mindre end tre basisingredienser og er helt perfekt svampede at bide sig igennem!
Brødene består af havregryn og æg samt det “grønt”, man ønsker at tilsætte sine brød. Disse er med henholdsvis gulerod og spinat, men tidligere har jeg ligeledes haft stor succes med ærter, som giver brødet den dejligste sødme! Selv har jeg i disse ikke tilsat salt, men det er selvfølgelig helt op til den enkelte, om man ønsker lidt ekstra smag, hvis gulerodens sødme og spinatens karakteristiske toner ikke fornemmes nok 😊

 

Svampede Grøntsagsfladbrød

Til ca. 12 stk. (med spinat):
350 g. spinat (her: frossen)
100 g. havregryn
2 æg
Evt. 1 tsk. salt
Til ca. 12 stk. (med gulerod):
350 g. gulerødder (skrællet vægt)
100 g. havregryn
2 æg
Evt. 1 tsk. salt

 

Grøntsagsfladbrød med spinat og gulerod

SPINAT: Start med at optø spinaten i mikroovnen til den er lige netop tøet. Prop denne i din foodprocessor sammen med de resterende ingredienser og blend indtil ensartet konsistens. Skrab massen sammen et par gange undervejs. Fordel 12 klatter på to bradepander beklædt med bagepapir, flad dem ud med en dejskraber og bag disse ved 200°C/varmluft i 15 minutter. Flyt bagepapiret over på en bagerist, hvor brødene afkøler helt. Opbevar dem sidenhen i en tætlukket frostpose på køl.

GULEROD: Skræl gulerødderne, skær i mindre bidder og prop disse i din foodprocessor sammen med de resterende ingredienser og blend indtil ensartet konsistens. Skrab massen sammen et par gange undervejs. Fordel 12 klatter på to bradepander beklædt med bagepapir, flad dem ud med en dejskraber og bag disse ved 200°C/varmluft i 15 minutter.

 

Fladbrød med spinat og gulerod

Flyt bagepapiret over på en bagerist, hvor brødene afkøler helt. Opbevar dem sidenhen i en tætlukket frostpose på køl.

-Josefine/FitFoodByFine

14. juli 2017
MANGOSMOOTHIE
25. juli 2017
TID TIL EN DUKKERT

Kommentér