Snackkugler med kaffe og bipollen

SNACKKUGLER MED KAFFE OG BIPOLLEN

Ærligt, så er disse rawkugler nogle af de lækreste, jeg nogensinde har lavet! Altså.. Det siger jeg jo nok efter hver kuglekreation (uden at lyde selvfed), men der er simpelthen bare et eller andet over det der koncept med at proppe en masse lækkert i en blender, trille den færdige dej til kugler og så derefter nyde dem afkølet.. Det kan næsten kun blive en succes hver gang.

 

Snackkugler med kaffe og bipollen

I hvert fald vidner mit udvalg af rawkugler da liidt om ovenstående 😉 Én ting, der gør, at jeg synes, disse snackkugler er ekstra lækre, er selvfølgelig det faktum, at kaffe er involveret! Det kan altså bare et eller andet at mikse den bitre drik (dog her i formen granulat) med dadler, kakao og kokos, hvilket jeg da også er blevet bekræftet i op til flere gange efterhånden! – Senest i disse skønne kaffekugler. Som et lille ekstra sundhedsboost har jeg tilsat bipollen fra Urekrams nye superfoodserie, som bidrager med en let sødme, et lille skud C- og E-vitamin samt protein. Tilskuddet kan dog sagtens udelades eller erstattes med lige den “superfood”, man ønsker – eksempelvis vanillematchatranebær eller lignende.

 

Snackkugler med kaffe og bipollen

Til ca. 20 stk:

150 g. friske dadler (udstenet vægt)
100 g. mandler
30 g. kokosmel
10 g. kakaopulver
2 tsk. bipollen
2 tsk. instantkaffe
Saft fra 1/2 appelsin
Sesamfrø til at trille i

Blend alle ingredienserne til en ensartet, klistret masse med et par stop undervejs for at skrabe dejen sammen. Tril så kugler deraf og vend disse i sesamfrø (eller alternativ som eksempelvis kokos). Lad dem sætte sig på køl og opbevar sidenhen kuglerne i en lufttæt beholder i køleskabet.

-Josefine/FitFoodByFine

22. december 2017
BANANBRØD MED KANEL OG KARDEMOMME
20. februar 2018
DETOX KUGLER MED CITRON OG GURKEMEJE

Kommentér