Raw snitter med nødder, ingefær, citron og birkes

RAW SNITTER MED NØDDER, INGEFÆR, CITRON OG BIRKES

Vores anden opskrift på en sund snack du selv kan lave er præsenteret i samarbejde med den fine Pernille Rosenkilde, som I også fremover kommer til at se meget mere til her på Snackmover bloggen. Vi faldt med det samme for Pernilles smukke billeder, og super inspirerende opskrifter, som vi ikke kunne vente med at hoppe i køkkenet og prøve af selv. Pernille siger selv at hendes tilgang til mad er, at det skal være nemt og sjovt at tilberede, og at maden skal være både sund, smagfuld, smuk og nærende. For Pernille er det vigtigt, at maden nærer såvel krop, sjæl og sanser. Med det mener hun, at mad skal gøre godt og glad: Den skal give brændstof til kroppen, den skal fylde sindet med ro og glæde, og den skal tilfredsstille med smag, duft og udseende. Vi kan kun istemme med en stor bunke high fives og thumbs up!

Her får I Pernilles opskrift på Raw snitter med nødder, ingefær, citron og birkes:

 

Raw snitter med nødder, ingefær, citron og birkes

Disse raw snitter er så skønne, at det er svært at begrænse sig til bare en enkelt eller to. Den crunchy nøddebund og den cremede, bløde top der er fuld af smagsnuancer fra blandt andet ingefær, citronskal og kokos ~ uhm. Snitterne kræver kun et minimum af indsats og kan med fordel laves dagen før, de skal nydes.

 

Rawsnitter med nødder, ingefær, citron og birkes

Raw snitter med nødder, ingefær, citron og birkes

Ca. 16 stykker

Bund:

100 g. udstenede dadler (de bløde fra papæske)

75 g. hasselnødder

75 g. mandler

2 spsk. vand

Top:

30 g. mandler/mandelmel

250 g. udstenede dadler

¼ tsk, havsalt

1 ½ tsk. vanille

Fintrevet skal af ½ øko-citron

1 tsk. friskrevet ingefær

1 spsk. kokosmel

¼ dl koldt vand

2 spsk blå birkes

 

Rawcake med nødder, ingefær, citron og birkes

Start med at lave bunden:

Kør i en foodprocessor alle ingredienser sammen til nødderne har den størrelse, du kan lide. Massen skal kunne hænge sammen, når du tager lidt og trykker sammen mellem fingrene. Kan den ikke helt hænge sammen, tilføres en anelse mere vand, indtil massen holder sammen.

Beklæd en form (18×18 cm) med bagepapir, og tryk massen så jævnt som muligt ud i formen. Det kan godt være lidt tricky, men det kan hjælpe at lægge et stykke bagepapir hen over og trykke oven på det.

Stil formen i køleskabet nogle timer.

Når bunden er fast og kold i køleskabet, laves toppen:

Kom mandlerne i foodprocessoren og kør dem til mel eller brug blot mandelmel.

Tilsæt hertil de udstenede dadler, havsalt, vanille, fintrevet citronskal, friskrevet ingefær, kokosmel og koldt vand og kør til massen er så jævn som muligt.

Kom massen i en skål og rør de blå birkes grundigt i.

Toppen fordeles jævnt ud over bunden, og hele herligheden stilles i køleskab nogle timer. Inden servering skæres snitter ud og pyntes med ønsket pynt. Jeg har brugt citron- og limeskal samt blå bær. Server gerne snitterne kølige.

Velbekomme.

-Pernille/www.pernillerosenkilde.dk

5. marts 2017
ROSINBIDDER MED KOKOS OG ARONIA
21. marts 2017
NØDDEKUGLER MED ACAI

Kommentér